„Проклятието на Дрейк“ ще донесе световната титла на Франция довечера, шегуват се футболните зевзеци.

Накратко то представлява това, че рапърът почти винаги носи лош късмет на всички спортни звезди и отбори, с които се снима или подкрепя публично. Сега изпълнителят заложи на титла на Аржентина, пише "Тема Спорт".

Фенове припомнят, че Дрейк за последно донесе лош късмет на Барселона през октомври в дербито с Реал Мадрид. Тогава “каталунците” излязоха с логото на лейбъла на изпълнителя на фланелките си и впоследствие загубиха Ел Класико с 1:3.

За “проклятието на Дрейк” започна да се говори след като в социалните мрежи забелязаха, че всеки известен спортист, който се снима с рапъра, неизменно губи следващия си мач. Това се случи със Серхио Агуеро, Пол Погба, Пиер-Емерик Обамеянг, Джейдън Санчо и Левин Курзава.

Други пострадали от карък след снимка с певеца са Конър Макгрегър, Серина Уилямс и Антъни Джошуа, които също претърпяват разочарования непосредствено след фотос с рапъра.

Все пак Меси и компания едва ли ще мислят точно за Дрейк в навечерието на финала с Франция. А феновете на Аржентина със сигурност ще се надяват, че любимците им ще счупят лошия късмет, свързан с певеца, а и ще се успокояват, че тимът на Лионел Скалони все пак не се е снимал с него.